Välkommen till Brf Prima Lux!

Vi hoppas att du/ni kommer att trivas i er nya bostad och vår förening. Som nyinflyttad kan det finnas frågor på hur saker och ting fungerar och vart man ska vända sig om det är något man undrar över. Här har vi samlat lite av de vanligaste frågorna men hittar du inte den informationen du söker där går det bra att maila disponentgatan4@gmail.com

Brevlåda
Här kan du ladda hem en ”namnmall” som man kan använda.

Internet/TV
En analog TV-signal från Comhem med ett basutbud av kanaler betalar föreningen för. Önskas digital-TV, internet och telefon via Comhem är det upp till respektive hushåll att teckna detta i ett eget avtal.

Nycklar
Skulle du behöva fler nycklar till din lägenhet kontaktar du KungsLås på Flemminggatan.

Parkeringsplats
Är du intresserad av en parkeringsplats på gården kontaktar ni styrelsen för att ställa er i kö.

Sophantering
Vi har idag inte någon källsortering av sopor. Lämna glas, tidningar, kartonger med mera i närliggande återvinningsstationer. Sopkärlen på gården är avsedda för hushållssopor. Det är samma nyckel hit som till ert underlås.

Takterrass
På vinden finns en gemensam takterass som alla kan använda den går även att boka om man så vill. ”Boknings-almanacka” finns uppe på vinden.

Styrelsen
Vill du komma i kontakt med styrelsen hittar ni våra kontaktuppgifter under kontakt på hemsidan.

Städning
Trapphuset städas av en städfirma allt annat underhåll som att byta glödlampor, skotta, sanda med mera sköter vi själva. Vi har även två städdagar varje år, en på våren och en på hösten då vi tillsammans träffas för att snygga till i och runtomkring huset.

Störningar
Alla medlemmar är skyldiga att visa hänsyn och inte störa grannar med ljud. Hänsyn gäller givetvis hela dygnet men är särskilt viktig mellan kl. 21 –  08.  Informera gärna dina grannar i god tid före aktiviteter som kan störa.

Tvättstugan
Utanför tvättstugan hänger en bokningstavla där du bokar tvättid med den cylindern som har ditt lägenhetsnummer. En bokad tid som inte utnyttjas inom 1 timme från start är fri för övriga medlemmar att utnyttja. Se till att tvättstugan är snygg och städad när du lämnar den.

Övernattningslägenhet/gemensamhetslokal
Lägenheten/lokalen finns nere i källaren. Rummet är utrustat med en bäddsoffa och en säng, trinettkök och lite husgeråd. Wc finns. Pris per natt är 200 kronor. Bokning av rummet sker på anslagstavlan vid tvättstugan.

Barnvagnar och cyklar
Det får inte stå barnvagnar och cyklar eller annat gods utanför era dörrar. Trappan är er brandväg, den måste vara framkomlig.Barnvagnar och cyklar ska placeras i barnvagns – respektive cykelutrymmen.

Rökning
Det är förbjudet att röka i trapphuset, vinden, källaren eller i andra gemensamma utrymmen.

Kontakta oss

© Copyright - Brf Prima Lux